domingo, 10 de abril de 2016

Introducció Edat Mitjana

L'Edat Mitjana és l'època de la història que transcorre a Europa entre L'Edat Antiga i l'Edat Moderna, del segle V al segle XV.

L'Edat Mitjana és coneguda pels seus castells i els seus cavallers. Els castells van ser la residència dels reis i senyors. Eren de pedra i es construïen en alt, amb muralles i fossats per defensar-se millor dels enemics, ja que va ser una època de moltes guerres i batalles.
Entorn dels castells, es va organitzar la vida en aquest període, en ciutats i llogarets. A més, la vida de les persones que van viure en aquesta època era molt diferent segons la classe a la qual pertanyien, exercien diverses professions i anaven vestits amb robes molt diferents a les nostres.

Al llarg d'aquesta unitat, parlarem de:
- Els castells
- Els Monestirs
- La societat medieval
- Els Cavallers
- Les Professions
- Diversions
- La música


El tema de la unitat didàctica s'introduirà a partir de l'aparició a l'aula d'un pergamí enviat per un rei en el qual proposa als xiquets una sèrie de proves fins a trobar el seu tresor, ple d'elements medievals (objectes, contes, imatges ... ). A més, els reptarà a descobrir i aprendre moltes coses de la seva època: L'Edat Mitjana. D'aquesta manera, tindrem un fil conductor al llarg de tot el temps que estiguem treballant aquest tema, per així mantenir l'interès dels xiquets.

A més, es pot decorar l'aula a poc a poc com si fora l'interior d'un castell. Cal tenir en compte que és un tema molt atractiu per als petits ja que està present en molts elements infantils (contes, joguines, disfresses ...) i hem d'aprofitar-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario