domingo, 24 de abril de 2016

Diversions

DIVERSIONS 

En l'Edat Mitjana, els senyors i nobles es divertien de diferents maneres: 

- TORNEJOS: Eren combats a cavall en què els cavallers s'enfrontaven entre si armats amb llances per a intentar derroques a l'oponent. Es convocaven junt amb els castells i el públic s'assentava en les grades. 

- BANQUETS: Eren grans festes organitzades pels senyors en el saló del castell. En taules llargues se servia una gran quantitat menjar que menjaven amb les mans. Eren acompanyats de música i balls. 

- BUFONS: Feien riure als nobles amb les seues paraules i accions. 


- CAÇA: El senyor caçava per a alimentar-se i alimentar els seus hòmens. La caça major es realitzava a cavall, amb llança i amb gossos, criats i escuders. Més avant es caçava per mitjà d'aus de presa entrenades per a això (falconeria) 

- ESCACS: Va ser un dels jocs favorits entre els nobles. És un joc en què s'usen estratègies de tipus militar per a eliminar el rei oponent.

- LA PALMA: Era un joc que consistia a colpejar la pilota amb la mà per a enviar-la a un punt determinat de l'altre camp. 

- LA SOULE: En este joc la grandària del baló variava depenent del país. Consistia a portar-ho a un punt determinat del camp contrari, fer-ho passar entre dos pals i inclús travessara una arc. És el predecessor del rugbi i el futbol. 

- JOCS DE CLEDA: Eren caselles de taules que els cavallers havien de derrocar llançant-los les seues llances des del cavall.

No hay comentarios:

Publicar un comentario